slide show

Ett plötsligt beslut..

Publicerad 2013-09-29 09:27:16 i Alex Bert Company,

Hejsan alla! Jag har funderat nu ett tag, och jag vill inte längre. Jag orkar inte. Jag saknar min förra  blogg, så många minnen ♥ Så jag går tillbaka till starstableryttarnas.blogg.se hoppas ni läser om mitt sso liv där .. älskar er, även fast ni bara kollat in liiite ♥
 

FETT STAFFETT♥

Publicerad 2013-09-28 21:58:00 i Allmänt,

Hade fett stafett med klubben idag, var skitkul! I början var det dock lite rörigt med vad det hela gick ut på men det gick bra till slut. HAHAH fick vänta i Norra Länkens dal hur länge som helst innan någon hittade mig men men...kul var det ;)
 
 

Blinka?

Publicerad 2013-09-28 18:49:10 i Åsikter & Tankar,

Skulle inte det vara coolt, om användarna ''gubbarna'' kunde blinka? Skulle se så coolt ut på bild! Att dom liksom blinkari bland hahha :3 Dom ser ju för frysta ut annars, visst dom rör sig ju också om dom står stilla men aa, ni förstår säkert :3 Sedan, så längtar jag otroligt mycket efter att sso la upp bilder på de nya områden som de jobbar på. Vad tycker ni om dessa förslag jag skriver upp här? x3 Förresten, Jen jobbar på bloggandet hon är seg men jag TVINGAR henne :D
 

HEJsan :))))

Publicerad 2013-09-27 13:54:38 i Alex Bert Company, Championat,

Jag är Alex Bert Company, nejmen Alexandra heter jag och jag är bäst i hela världen, okok? Nejmen, jag o Jen har inte hunnit starta upp bloggen så högt än, men jag ska tvinga Jen till att blogga 24/7 okok? :) Ni har ju sett presentationen utav mina hästar, men när vi skulle lägga in texter, utav samma kod, försvann allt under i menyn, så >.< Jag ska försöka lösa problemet på nåt sett, då Jen inte är så bra på html :)) Och, DESIGNEN ÄR MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN! :) Men ja, på dessa championat fick jag två rätt så bra placeringar igår. :) Titta och njut!
 

Alex presentation av sina hästar!

Publicerad 2013-09-26 17:15:48 i Alex Bert Company,

                                        Namn: Icepetal
                                        Smeknamn: Zingo 
                                        Ålder: 5 år
                                        Kön: Sto
                                        Avkomma: Inga
                                        Inriktning: Hoppning & Dressyr 
 
Icepetal eller Zingo som hon kallas, är ett femårigt sto av rasen akhal teeker. Färgen är cremello och hon är 159cm i mankhöjd. Jag håller på med inridningen just nu, och hon är inte direkt en arbetsvillig liten häst. Men hon har ett hjärta utav guld. I boxen/spiltan älskar hon att bli ryktad! Det måste vara på hennes villkor, jag får inte sluta när hon är ren utan jag måste göra det tills hon är nöjd annars blir hon lätt sur. Men hon är en mycket klok häst, och därför brukar hon rulla sig extra länge i hagen om det är lerigt, och går till närmsta och största lerpöl. Så jag kan borsta henne extra länge. Nu på sommaren har det inte blivit lika lätt för henne, men nu när hösten börjar dra sig framåt, kommer jag få kämpa. När det gäller ridningen,  drar hon åt sig tyglarna, ja mest hela tiden. Och gillar absolut inte ridspöet. I galoppen skenar hon mest bara iväg, och hon är en mycket framåt och känslig häst. Det behövs inte en spark med benen i galoppfattningen, utan man behöver bara dra ena foten fram och ena bak och hon kommer fram i galopp. Men ibland går det inte som jag tänkt mig utan, hon drar åt sig tyglarna och rusar iväg och då trillar jag ofta av. Det är något vi måste träna på!
 
                                            Namn: Firewhisper
                                            Smeknamn: Fire
                                            Ålder: 6 år
                                            Kön: Sto
                                            Avkomma: Inga
 
                                            Inriktning: Hoppning & Dressyr
 
Firewhisper eller Fire som hon kallas, är ett 6 åright sto av rasen Morgan. Hon har tävlat mycket i hoppning o dressyr, och är riktigt smidig och lätt. Hon är duktigast i hoppning, och har varit med i landslaget förut, men just nu tar vi det bara lugnt och tar oss små fina ridturer tillsammans på denna vackra ö, Jorvik! Såsom Zingo gör, gillar även Fire. Hon älskar att bli ompysslad i stallet och att bli kliad på baken som många föl gillar. I ridningen har hon en fin form och är stabil. Hon är så snäll nu när jag har tagit hand om henne, så likaväl oerfarna ryttare som erfarna ryttare kan rida på henne. Hon har respekt mot mig, och vet att jag är chefen. Men ibland kan det gå lite överstyr om inte jag är i närheten och det är nån annan som pysslar med henne. Men hon är en riktigt snäll och trevlig häst i både stallet och som på hästryggen!
 
 
                                                    Namn: Starstone
                                                    Smeknamn: Star
                                                    Ålder: 15
                                                    Kön: Valack
                                                    Avkomma: Inga
                                                    Inriktning: Allround
 
Starstone, eller Star som han kallas är en korsning utav connemara och new forest. Han är 15 år och har levt mer än sitt halva liv. Jag har haft honom sen födseln då jag fick honom utav min far, och när jag var 5 år fick jag provrida honom även fast han höll på att ridas in. När jag var yngre, brukade jag kela med honom och pyssla om honom i sin box i vårt stall i Södra Jorvik. Efter några år jag flyttat hit för att utforska resten utav landet, hände något oförutsägbart. Bron mellan Jorvik och Södra Jorvik var trasig och man har bara kunnat åka båt dit nu. Men det tar för lång tid, och jag har nu tappat kontakten med min familj. Men med Star och mina andra vackra hästar, med på min resa är jag aldrig ensam ♥
 
                                                          Namn: Thunderdream
                                                          Smeknamn: Thunder
                                                          Ålder: 8 år
                                                          Kön: Valack
                                                          Avkomma: Ingen
                                                          Inriktning: Fälttävlan & Hoppning
 
Thunderdream, eller Thunder som han kallas är en träningsvillig valack på 171cm i mankhöjd och av rasen oldenburgare. Thunder har ett lite hetsigt temperament och är en mycket framåt häst. Men han är oftast lydig, bortsett från vad han var på sin förra gård han bodde på. Lite känslig i skänklarna men annars hur mysig som helst. Speciellt att ta ridturer i skogen med. I boxen/spiltan är han lite mer känslig. Han gillar inte när man borstar med för hårda borstar, då rycker han till, stryker bak öronen eller bara stampar med bakhoven. 
 
 
                                                  Namn: Wintershadow
                                                  Smeknamn: Winner
                                                  Ålder: 10 år
                                                  Kön: Sto
                                                  Avkomma: Inga
                                                  Inriktning: Dressyr
 
Wintershadow eller Winner som hon kallas, är en häst som inte hetsar upp sig allt för mycket. Hon är av rasen danskt varmblod och arab hon är även 148cm i mankhöjd och är maxgräns D-ponny. Ingen idé att träna hoppning med henne, hon bjuder aldrig och avskyr verkligen hoppning. Hon hetsar inte upp sig i onödan och gillar att bli kliad i pannan. Hon har lite problem med sommarbeten, då hon har lätt att få fång då hennes risk ökat de senaste åren då hon haft fång 2 gånger tidigare. Så jag måste verkligen vara försiktig och börja lite försiktigt innan jag släpper henne på beten. Och hon har även ökad risk att få ''grässjukan'' som är gräslig, nejmen haha xp
 
 
                                                Namn: Stormchaser
                                                Smeknamn: Stormis
                                                Ålder: 7 år
                                                Kön: Hingst
                                                Avkomma: Inga
                                                Inriktning: Western
 
Stormchaser eller Stormis som han kallas, är en hingst av rasen Paint horse. Han är 160cm i mankhöjden och är inriktad som western ridning. Han är även duktig i fälttävlan då han har bra uthållighet. Han försöker verkligen visa upp sig när han får chansen, men han är ändå såpass lugn för att vara hingst. Han växte upp i skogen och levde tillsammans med de vilda djuren som bodde där och när han var 3 år hittade några personer honom och uppfostrade honom. Nu är han väluppfostrad och riktigt lydig. Han är visserligen ingen direkt ''framåt'' häst utan man måste verkligen anvnäda ridspöet för att få igång honom. Annars går han mest och somnar. I boxen/spiltan är han lugn och gillar att bli ompysslad om han får en belöning efteråt, t.ex morot eller äpplen.